dimarts, 2 de juny del 2015

STORYBIRD: discover, read, write and share!

Storybird és una aplicació que permet crear contes, històries i narracions online a partir d’una gran varietat d’imatges que estan ordenades i classificades per categories. Posteriorment, es poden compartir a la xarxa o bé, fer-ne un ús privat. Les imatges que ens presenta són molt senzilles i boniques i això resultarà més atractiu pels nens i nenes. Com a inconvenient, ressaltar que quan es tria una categoria, ja venen prefixades un conjunt d’imatges, relacionades entre sí, i per tant, l’infant no pot utilitzar altres imatges.

La interactivitat que es dóna és selectiva però també pot adquirir caràcter comunicatiu (xarxes socials). Fent referència al model SAMR, l’aplicació estaria situada a transformació. Més concretament, a modificació perquè l’eina permet realitzar les tasques d’una forma més significativa.

Seguint la taxonomia de Bloom, aquesta eina permet als infants: crear, aplicar i analitzar. És una eina molt útil per desenvolupar l’escriptura, la lectura i la creativitat. Per això, serà necessari que els infants provin i experimentin amb aquesta eina, que produeixin i dissenyin el seu propi conte i alhora també els hi permet conèixer històries creades per altres persones.

Per últim, pel que fa a les competències que es treballen amb aquesta eina, són les següents:

1. Competència comunicativa lingüística i audiovisual
2. Competència artística i cultural
3. Competència del tractament de la informació i competència digital
5. Competència d’aprendre a aprendre
6. Competència d’autonomia i iniciativa personal


1 comentari:

  1. Hola Andrea, aquesta aplicació Storybird,m'agradat molt per el fet que ells mateixos permet crear contes, històries. D'aquesta manera també el nen/a treballa la seva creativitat per crear la historia.

    ResponElimina