dimarts, 9 de juny del 2015

Per què l'Educació Artística a Primària?

Al llarg del blog hi ha hagut diverses entrades que comentaven o tractaven sobre la inclusió de les TIC a l’àrea d’Educació Artística. Però en cap d’elles s’ha comentat la importància que té aquesta àrea pels infants. D’aquí la pregunta: per què l’Educació Artística a Primària?

En l’article que m’he basat es titula: La importancia del Área de Educación Artística para favorecer el desarrollo integral en el niño de primaria. 

L’autora de l’article, Claudia Patricia González, centra tota la reflexió en el desenvolupament emocional de l’infant a través de l’educació artística. En primer lloc, diu que les disciplines artístiques són un medi per a l’expressió de sentiments, pensaments, singularitats, inquietuds... igual que també és el medi idoni per canalitzar tots els aspectes emocionals i cognitius de forma positiva. Creu que aquestes disciplines artístiques són les adequades perquè l’infant es desenvolupi afectivament i actuï de forma lliure perquè les altres matèries, com català o matemàtiques, són més rígides i la relació mestre-alumne és totalment diferent en comparació a les de caire més artístic. 

Com bé diu l’autora, els nens i nenes de forma natural ja són expressius i creatius, llavors la funció principal de l’àrea d’Educació Artística és proporcionar una gran varietat de tècniques, eines, o altres recursos que siguin necessaris per ajudar als infants a desenvolupar la creativitat i la imaginació, que són dos dels pilars més rellevants d’aquesta disciplina.

Per si és del vostre interès, aquí us deixo l’article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada