dilluns, 8 de juny del 2015

30 dies, 30 fotos

La proposta didàctica de Lucia Álvarez s’anomena 30 dies, 30 fotos. Com bé diu el títol, cada dia els infants hauran de fer una fotografia, tot això durant un mes. Cada fotografia seguirà o anirà vinculada a un tema i també es tindran en compte les característiques de la imatge com els tipus de pla, la profunditat de camp, els angles, etc. (els temes i les característiques que ha de tenir la fotografia ho concreta cada docent, depenent del que li interessi treballar).

Seguint amb la proposta didàctica de l’autora. Aquesta la desenvolupa per parelles. Cada parella podrà distribuir-se la creació de les fotografies com vulguin. Totes les imatges es publicaran en Flickr, organitzades en un àlbum creat específicament per a l’activitat. Convé afegir que totes les modificacions realitzades sobre la imatge es realitzaran amb l’editor Gimp i que cada dia s’enllaçarà la fotografia corresponent a Twitter amb un petit comentari i amb l’etiqueta o hashtag #30dies30fotos. 

Un cop acabat el repte, es publicaran totes les imatges en un blog (que hauran de crear els nens i nenes) i cada alumne haurà d’escriure comentaris sobre l’activitat i les imatges en el blog dels companys. 

Per finalitzar, m’agradaria afegir, que com tota proposta didàctica, cada docent l’ha d’adaptar al seu grup-classe, al context i a l’entorn, i això suposa incloure modificacions o bé utilitzar altres eines. Molts de cops, les propostes ens serveixen com a guia o inspiració per posteriorment poder crear les nostres pròpies propostes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada