dissabte, 6 de juny del 2015

Les TIC com a eina a l'Educació Artística

Veronica Capasso i Melina Jean de la Universitat Nacional de la Plata (Argentina) són les autores de l’article que tracta sobre les TIC en les propostes de l’Educació Artística.

En primer lloc, afirmen que les TIC han de considerar-se com a un medi present als processos d’ensenyança-aprenentatge. Com a conseqüència, com a docents hem de ser capaços d’integrar totes les possibilitats que ens ofereixen les TIC en aquest procés. Tot i això, les TIC per si soles no milloren el procés, es requereix una prèvia selecció i classificació. Com bé diu Castells, “las nuevas tecnologías de la información no son solo herramientas que aplicar, sino procesos para desarrollar”.

Seguidament, especifiquen tres idees centrals. La primera és que la inserció de les tecnologies a les aules és essencial per incentivar als alumnes i alhora perquè formen part de la seva quotidianitat. També perquè tractar amb les TIC és una forma d’apropar l’escola a la nova realitat vinculada estretament amb les tecnologies. Per últim, diuen que és una manera d’actualitzar les nostres pràctiques com a docents (no vol dir deixar de banda les pràctiques «tradicionals» sinó de combinar-les amb les TIC).

Focalitzant-se en l’àrea Artística, destaquen que aquesta àrea dins del camp educatiu és una dimensió rellevant en el desenvolupament humà, per això creuen que l’ús de les TIC dins d’aquesta beneficia els processos cognitius dels alumnes.

“Ya que si, si entendemos, por un lado, a la cultura visual como la tendencia moderna a plasmar en imágenes todo lo que nos rodea; y, por el otro, que son los nuevos medios y las nuevas tecnologías por donde estas circulan masivamente, y en especial en la experiencia cotidiana de los jóvenes, no hay mayor forma, entonces, que incluir las TIC en el proceso de enseñanza-aprendizaje”.

Per si és del vostre interès, aquí us deixo l'article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada