dilluns, 20 d’abril del 2015

GLOGSTER, l’eina que ens permet crear pòsters interactius!

Glogster és una eina que ens permet dissenyar i crear pòsters interactius. Aquesta eina possibilita la incorporació d’icones, continguts audiovisuals, verbals, etc. Un cop hem acabat el pòster el podem compartir, guardar en el nostre ordinador, imprimir-lo, inserir-lo en una pàgina web o bé utilitzar-lo a l’aula mitjançant la PDI. Convé ressaltar que ofereix una plataforma pels docents i una altra pels alumnes.

La interactivitat que es dóna és selectiva però depenent de la funcionalitat que se li apliqui pot adquirir caràcter comunicatiu (xarxes socials). Seguint el model SAMR, l’impacte metodològic que hi té a les aules és de transformació perquè ens permet millorar significament el procés d’ensenyança-aprenentatge. Ara bé, dintre d’aquest apartat, depenent de les eines que s’utilitzin podem considerar que és de modificació o redefinició.

Aquesta eina permet als/les docents presentar els continguts d’una forma més didàctica. Al utilitzar recursos interactius, serà molt més fàcil pels infants mantenir l’atenció i per contra, els ajudarà a l’adquisició de coneixements. D’altra banda, si fossin els alumnes els que utilitzessin aquesta eina, creant el seu propi pòster, fent referència a la Taxonomia de Bloom treballarien: aplicar, analitzar i crear. Però suposant que fos la docent la que l’utilitzes com a medi per presentar els continguts, treballarien: comprendre i analitzar.

Per últim, aquesta eina permet treballar les següents competències a l’alumnat:

1. Competència comunicativa lingüística i audiovisual
2. Competència artística i cultural
3. Competència del tractament de la informació i competència digital
5. Competència d’aprendre a aprendre
6. Competència d’autonomia i iniciativa personal

Aquí us deixo com exemple un glog que vaig fer sobre l’estàtua de la llibertat.

1 comentari:

  1. Bones Andrea!

    Glogster és una eina que jo també he utilitzat vàries vegades i em sembla molt xula, interessant i divertida per crear diferents tipus de pòsters i presentacions interactives.
    Al meu blog pròximament també podràs veure una entrada sobre aquesta mateixa eina.

    Per cert, trobo que el teu blog és molt interessant i em pot servir de gran utilitat per poder agafar diferents ideies sobre l'educació artística.

    Fins aviat!

    ResponElimina